Med

Sortiraj proizvode:

Prikazujemo svih 20 rezultata


Med je najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Med je namirnica koja se ne može proizvesti umjetnim putem, unatoč golemom napretku tehnologije i znanosti.

 

Med je zbog svojih ljekovitih svojstava od davnina cijenjen kao hrana ali i kao lijek. Ono jača imunološku sposobnost organizma, bogato je vitaminima, mineralima i bjelančevinama. Med se vrlo lako probavlja i gotovo se posve iskoristi u organizmu, jer ga naš organizam izravno apsorbira za stvaranje tjelesne topline, rad mišića i hranu stanica.

 
Med je namirnica za čišćenje organizma od štetnih tvari ali i za smirivanje organizma. Ono opskrbljuje organizam dugotrajnom energijom i brzo vraća izgubljenu energiju pa tako pomaže kod umora, povećanih intelektualnih ili fizičkih aktivnosti. Med poboljšava apsorpciju lijekova te poboljšava njihovu djelotvornost, pomaže u liječenju gastritisa, čira na želucu, crijevnih infekcija, smanjuje lučenje želučane kiseline, pomaže u liječenju i detoksikaciji jetre. Također, med se koristi i kod ginekoloških problema, jutarnjih mučnina, bolesti respiratornog sustava (kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis, laringitis). Isto tako, pomaže kod gubljenJa apetita ili anoreksije, normalizira peristaltiku crijeva, uklanja opstipaciju i liječi hemeroide.

 

Med je odličan pripravak za njegu kože i kose. Tako se danas med koristi u raznim pripravcima i maskama za njegu kose, kao balzam za usne, u borbi protiv prištića, za neposlušnu kosu, kao krema za nokte, za depilaciju ali i za revitalizirajuću kupku.